SL 38: nieuw ultraslank aluminium systeem voor ramen en deuren

SL 38: nieuw ultraslank aluminium systeem voor ramen en deuren

combinatie van esthetiek en isolatie

Donderdag 8 oktober 2015 — Met het nieuwe Slim Line 38 introduceert Reynaers een aluminium raam- en deursysteem dat niet alleen ultraslank is, maar ook voldoet aan de moderne thermische prestaties op gebied van isolatie, wind- en waterdichtheid. Bovendien biedt het systeem de mogelijkheid voor toepassing van drievoudige beglazing. De strakke uitstraling past uitstekend bij renovatieprojecten als vervanging van stalen ramen en ook in nieuwbouw levert SL 38 een belangrijke bijdrage aan de detaillering van een gebouw. 

Isolatie

Kenmerkend voor dit slanke systeem is de hoge isolatiewaarde. Zo kunnen ramen gerealiseerd worden met een Uw-waarde vanaf Uw 1.0 W/m²K. De mogelijkheid om dubbele of zelfs drievoudige beglazing toe te passen levert hieraan een belangrijke bijdrage.

Varianten

Reynaers beschikt over jarenlange ervaring bij het renoveren en transformeren van gebouwen met monumentale waarde. Hiervoor werken wij intensief samen met architectenbureaus en gevelbouwers.

Die ervaring leverde een waardevolle bijdrage bij de ontwikkeling van het ultraslanke SL 38 raam- en deursysteem waarin esthetiek en moderne technische specificaties zijn samengebracht.

SL 38 is beschikbaar in drie stijlen:

  • SL 38 Classic: ontworpen vanuit het “stopverf detail” bij stalen kozijnen.
  • SL 38 Cubic:  de vertaling van de Classic naar een “vlakke” detaillering. Dit type combineert  slankheid met de traditionele moderne uitvoering van aluminium kozijnen.
  • SL38 Ferro:  vertaalt Cubic naar een “staal look” door een vierkant detail op de draaiend element van de ramen.

Veiligheid

SL 38 voldoet aan weerstandsklasse II tegen inbraak (NEN 5096). Het systeem voldoet aan NEN 6069: EW 30 en daarmee is de brandwerendheid van 60 minuten WBDBO gewaarborgd.

De wind- en waterdichtheid zijn uitstekend en voldoen aan NEN EN 12207 en NEN EN 12208.  

SL 38: ultraslank aluminium systeem voor ramen en deuren