Reynaers Group neemt Forster Profilsysteme over

Reynaers Group heeft vandaag aangekondigd dat het Forster Profilsysteme overneemt van de Arbonia Group. Forster Profilsysteme is de Zwitserse ontwikkelaar en fabrikant van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal voor deuren, ramen en gevels. De overname is het resultaat van een strategische beslissing om zowel Reynaers als Forster te versterken en zal ervoor zorgen dat beide bedrijven hun leidende positie in de bouwmarkt voor respectievelijk aluminium- en staaloplossingen kunnen verstevigen. Forster Profilsysteme en Reynaers Aluminium zullen onafhankelijk blijven werken en als afzonderlijke entiteiten deel uitmaken van Reynaers Group. Ze blijven allebei producten en diensten leveren binnen hun eigen markt.

 

Swiss made

Forster Profilsysteme werd opgericht in 1874 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal voor deuren, ramen en gevels. Het merk Forster wordt internationaal geprezen vanwege zijn performante en kwalitatieve oplossingen op het gebied van veiligheid en brandwerendheid. Vanuit de 14.000 m² grote productievestiging in het Zwitserse Arbon worden profielen geleverd aan klanten in de hele wereld. De Forster Group heeft naast zijn hoofdzetel in Zwitserland nog regionale kantoren in 11 landen en stelt 210 mensen tewerk.

Groeistrategie

De laatste jaren zijn de energienoden en veiligheidsnoden over de hele wereld sterk gestegen, en de vraag naar architecturale systemen die design, energie-efficiëntie en veiligheid combineren blijft wereldwijd dan ook verder toenemen. Dankzij de overname van Forster door Reynaers Group ontstaat er een succesvol partnerschap, waardoor Forster nieuwe kansen op de markt zal kunnen grijpen en verder zal kunnen groeien.

“De leidende positie van Forster in de ontwikkeling en productie van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal is een mooie aanvulling op de leidende positie van Reynaers op het gebied van aluminiumoplossingen,” zegt Martine Reynaers, CEO van Reynaers Group.

“Nu Forster deel uitmaakt van ons portfolio, kunnen we perfect tegemoetkomen aan de vraag naar kwaliteitsvolle staal- en aluminiumoplossingen waarbij ook aandacht wordt besteed aan veiligheid en design. Ik ben er zeker van dat onze gezamenlijke inspanningen ertoe zullen leiden dat we ons gemeenschappelijke doel zullen bereiken, namelijk duurzame groei. Onze respectieve medewerkers, klanten en partners, zoals architecten en planners, zullen daar allemaal voordeel uit halen.”

Together for Better

Onder het motto Together for Better zal Reynaers Group samenwerken met constructeurs, architecten en andere stakeholders om architecturale projecten met hoogwaardige aluminium-, staal- en glasoplossingen te realiseren.

Zowel Reynaers als Forster benadrukken dat de overname beide bedrijven sterker zal maken. De bedrijven zullen hun individuele partners verder blijven bedienen maar zullen nauw samenwerken om zo veel mogelijk ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en ICT, waardoor ze allebei sterker zullen worden. 

“Reynaers en Forster hechten allebei veel belang aan voortdurende productinnovatie, design en een superieure klantenservice. Deze gedeelde visie, de nadruk op prestatie en de focus op kwaliteit blijven onze voornaamste drijfveren om oplossingen op maat van onze partners uit te werken,” zegt Martine Reynaers.

 

Over Reynaers Aluminium 

Reynaers Aluminium is een toonaangevende Europese leverancier van vernieuwende en duurzame architecturale aluminiumoplossingen. Deze omvatten een groot gamma aan raam- en deursystemen, gordijngevels, schuifsystemen en veranda's.  De Reynaers Group is een familiebedrijf dat in 1965 werd opgericht en dat zijn hoofdzetel heeft in Duffel, België. Het is actief in meer dan 70 landen wereldwijd en telt zo'n 2.000 werknemers. 
Vernieuwing en ondernemerschap staan binnen de Reynaers Group centraal, en het bedrijf heeft dan ook faam verworven als leverancier van systeemoplossingen in aluminium, oppervlaktebehandelingen van profielen en accessoires, producten voor daken en gevels en kant-en-klare elementen voor de bouwsector. 

 
Over Forster Profilsysteme

Forster is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal voor deuren, ramen en gevels. Het merk Forster werd opgericht in 1874 en wordt internationaal geprezen vanwege zijn performante en kwaliteitsvolle oplossingen waarbij veiligheid, brandbescherming en een uitstekende thermische isolatie worden gecombineerd. De Forster Group stelt in zijn hoofdzetel in Zwitserland en in zijn regionale kantoren in 11 landen in totaal 210 mensen tewerk.

Over Arbonia 

Arbonia is een leverancier van bouwmaterialen die genoteerd is op de beurs van Zürich en die zijn hoofdzetel heeft in Arbon, in het Zwitserse kanton. De groep is wereldwijd actief en heeft distributiebedrijven, kantoren en partners in meer dan 70 landen. De belangrijkste productievestigingen bevinden zich in Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije en Italië. Arbonia heeft in totaal meer dan 8.000 werknemers in dienst. De bedrijven die samen Arbonia vormen zijn actief in de volgende sectoren: verwarmingstechnologie, airconditioning/ventilatietechnologie, sanitaire uitrusting, ramen, buitendeuren en binnendeuren.

 

Contacteer ons
Els Fonteyne Group Communication Manager at Reynaers Aluminium,Reynaers Aluminium
Els Fonteyne Group Communication Manager at Reynaers Aluminium,Reynaers Aluminium
Over Reynaers Nederland

Reynaers Aluminium ontwikkelt en verkoopt innovatieve en duurzame aluminium systemen voor ramen, deuren, vliesgevels, schuif- en vouwsystemen, zonwering, serres en tuinkamers. Reynaers is gedreven door duurzaamheid en toont de bereidheid om verantwoordelijkheid voor het milieu te nemen.

Naast een breed assortiment standaard oplossingen ontwikkelen wij op maat gemaakte oplossingen voor alle marktsectoren: voor woning- en utiliteitsbouw, zowel nieuwbouw als renovatie.

Onze kwalitatief hoogwaardige systemen voldoen aan de strengste eisen wat betreft comfort, veiligheid, architectonisch ontwerp en energie duurzaamheid. Reynaers is niet alleen een leverancier, maar ook een waardevolle partner voor architecten, gevelbouwers, installateurs van zonnepanelen, projectontwikkelaars, investeerders en eindgebruikers.

Opgericht in 1965, telt Reynaers momenteel meer dan 1.500 werknemers in 37 landen wereldwijd en export naar meer dan 60 landen over 5 continenten. Wereldwijd behoort het bedrijf tot de A-merken op het gebied van aluminium systemen. Vanuit Helmond ondersteunt Reynaers B.V. architecten, gevelbouwers, aannemers, projectontwikkelaars en andere partijen in de Nederlandse bouwwereld. 

Reynaers Nederland
Maisdijk 7
5704 RM Helmond