Reynaers Aluminium investeert fors in wereldwijde expansie

Reynaers Aluminium investeert fors in wereldwijde expansie

Uitbreiding hoofdkantoor, logistieke en productiecapaciteit in Duffel - Investeringen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Turkije, VS en bij dochter Alural

Zondag 7 juni 2015 — Op 2 juni vond in Duffel de eerste steenlegging plaats voor de uitbreiding van het hoofdkantoor van Reynaers. Deze vormde het startschot voor een uitgebreid investeringsplan waarmee Reynaers haar groei wil versterken in binnen- en buitenland. Hiermee effent Reynaers Aluminium, dat dit jaar haar 50ste verjaardag viert, de weg naar verdere duurzame expansie. Het bedrijf versterkt tevens haar R&D, innovatieslagkracht en zet in op de integratie van de nieuwste digitale technologie in de ontwikkeling, het testen en beleven van nieuwe systemen.

Op 2 juni vond in Duffel de eerste steenlegging plaats voor de uitbreiding van het hoofdkantoor van Reynaers. Deze vormde het startschot voor een uitgebreid investeringsplan waarmee Reynaers haar groei wil versterken in binnen- en buitenland. Hiermee effent Reynaers Aluminium, dat dit jaar haar 50ste verjaardag viert, de weg naar verdere duurzame expansie. Het bedrijf versterkt tevens haar R&D, innovatieslagkracht en zet in op de integratie van de nieuwste digitale technologie in de ontwikkeling, het testen en beleven van nieuwe systemen.

Dankzij de aanhoudende investeringen van Reynaers in innovatieve en duurzame aluminium oplossingen en de sterke geografische expansie, viert het bedrijf dit jaar haar 50ste verjaardag. Daarbij wil het de groei continueren. Het bedrijf stelt zich tot doel om de huidige omzet van 330 miljoen euro (2014) tegen 2020 te laten groeien tot 500 miljoen euro. Om dit ambitieuze plan mogelijk te maken wordt in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Turkije en de VS over de periode 2015-2017 voor een totaal bedrag van meer dan 50 miljoen Euro geïnvesteerd. Meer dan de helft hiervan gaat naar de uitbreiding en de vernieuwing van het Reynaers-kantoor, het Reynaers Institute, de productiehal en het magazijn in Duffel.

CEO Martine Reynaers
“De bouwwereld is van nature behoudend, maar mag niet voorbijgaan aan de nieuwste technologische en architectonische ontwikkelingen en veranderingen. Om onze groei duurzaam te bestendigen, is het van cruciaal belang om innovatie te omarmen en te versterken. Daarom investeren wij niet enkel in nieuwe gebouwen, logistieke- en productiecapaciteit, maar ook in het integreren van digitale en andere technologische toepassingen in onze R&D, meet-, testprocessen en productie. Hiermee verzekeren wij er ons van dat onze systemen ook in de toekomst beantwoorden aan de strengste kwalitatieve en design vereisten die de steeds complexere bouwmarkt ons oplegt,” aldus Martine Reynaers, CEO Reynaers Aluminium

Hoofdkantoor groeit en vernieuwt
Voor de thuisbasis van Reynaers Aluminium in Duffel ontwierp Jaspers-Eyers Architecten ter uitbreiding van de hoofdkantoor een nieuw prestigieus gebouw. De nieuwbouw wordt gekenmerkt door zijn architectuur, duurzaamheid, innovatie en technologische vernieuwing. Het vier bouwlagen tellende gebouw heeft een totale oppervlakte van 3500 m². Vooruitstrevende technologie en vormgeving zorgen voor een aangename en duurzame werkomgeving. De nieuwbouw huisvest een hightech showroom voor een optimale beleving van de systemen, een ruimte voorzien voor virtuele simulaties, een auditorium, vergaderzalen en kantoren.

Uitbreiding Reynaers Institute
Naast deze faciliteiten neemt de forse uitbreiding van het Reynaers Institute een belangrijk deel van het gebouw in beslag. Hiermee vergroot Reynaers Aluminium zijn R&D capaciteit en worden de nieuwste digitale toepassingen aangewend voor de ontwikkeling van nieuwe systemen. De digitale technologie is immers toepasbaar bij zowel het valideren en testen, als het uitwerken van architecturale en hoog technologische aluminium raam-, deur- en gevelconcepten. Bij de uitbreiding van het kantoorgedeelte van het nieuwe gebouw is het uitgangspunt een omgeving te creëren die voldoet aan de vereisten van de huidige en toekomstige generaties van medewerkers.

Logistiek en productie
Ar-te architectenvennootschap neemt de uitbreiding en renovatie van de logistieke- en productiecapaciteit voor zijn rekening. Ook hier spelen technologie en duurzaamheid een hoofdrol. De magazijnen worden uitgebreid met bijna 20.000 m². Voor de uitbreiding van de isolatie-afdeling ERAP en van het test, training en automation-centrum wordt het oudste magazijn afgebroken en volledig vernieuwd.

State of the art
Een van de paradepaardjes van het testcentrum wordt de gloednieuwe state-of-the-art testmuur voor gevelsystemen, met een hoogte van 15 meter. Deze maakt de meest vooruitstrevende lucht-wind-water testen van verdiepingshoge gevels mogelijk. Daarnaast worden ook de testmuren voor raam- en deursystemen uitgebreid en komt er een nieuwe stand voor cyclische en mechanische testen. Dit deel van het Reynaers Institute huisvest ook het ‘FabLab’, een speciaal laboratorium voor R&D projecten waarbij de oplossingen in een vroeg stadium getest worden door middel van rapid prototyping en 3D printing.

Tot slot worden op het terrein ook de bestaande parking uitgebreid, een ringweg en nieuw containerpark aangelegd. Tuinarchitect Avantgarden zal de tuinen rond het gebouw opnieuw aanleggen en uitbreiden. Deze tuinen dienen als groenbuffer voor de buurtbewoners en zorgen voor een aangepaste waterhuishouding van het terrein.

Meer slagkracht op internationale markten
Reynaers Aluminium breidt zijn aanwezigheid ook uit in de buitenlandse vestigingen om de omzetgroei en toekomstige expansie op te vangen. Zo wordt in Frankrijk de logistieke capaciteit vergroot met de uitbreiding en vernieuwing van de magazijnen in Ham. Ook het hoofdkantoor in Lieusaint krijgt meer ruimte om de huidige en toekomstige personeelsgroei te huisvesten.

In Groot-Brittannië plant Reynaers Aluminium voor de uitbreiding van zijn actieradius een verhuis naar een nieuw kantoorgebouw met magazijnen. Hiermee wil het bedrijf, naast het vergroten van de logistieke capaciteit, ook de snelheid van dienstverlening versterken.

Door de grote interesse en vraag op de Amerikaanse markt naar de aluminium systemen van Reynaers werden recent aan de Westkust in Phoenix een verkoopkantoor en logistieke faciliteiten geopend. Ook voor deze entiteit staan de plannen voor uitbreiding in de steigers. 

Om maximaal in te spelen op de snel groeiende bouwmarkt in Turkije, spreidt Reynaers zijn vleugels breder uit met een nieuw kantoor en lakbedrijf.

Alural
Tot slot krijgt het dochterbedrijf Alural, dat gespecialiseerd is in het poedercoaten van aluminiumproducten, een vernieuwing en uitbreiding van het kantoorgebouw en van de productiecapaciteit. Dankzij deze investeringen verkort Alural zijn doorlooptijden, optimaliseert het de leveringstermijnen, waarborgt het de lakkwaliteit en maximaliseert het de logistieke mogelijkheden.

Investeren in technologische innovatie
“De constante groei van ons productgamma en omzet noodzaakt meer opslag en productiecapaciteit in alle markten waar we aanwezig zijn. Maar bovenal is investeren in technologische innovatie een must voor een marktleidend bedrijf zoals Reynaers Aluminium. Dit investeringsplan is, 50 jaar na onze oprichting, een nieuw ijkpunt in de geschiedenis van het bedrijf en een cruciale schakel voor onze toekomst. Dankzij onze door innovatie en kwaliteit gedreven medewerkers zien we deze met veel vertrouwen tegemoet,” besluit Martine Reynaers.

 

 

Reynaers Aluminium Duffel expansions

CEO Martine Reynaers
CEO Martine Reynaers bij het informatiebord over de eerste steenlegging
Informatiebord eerste steenlegging uitbreiding Reynaers in Duffel
Rendering uitbreiding Reynaers hoofdkantoor en Reynaers Institute in Duffel
Rendering uitbreiding Reynaers hoofdkantoor en Reynaers Institute in Duffel