Parijs centraal in architectuurmagazine Report #18

Parijs centraal in architectuurmagazine Report #18

Rijksbouwmeester Alkemade over Macdonald Warehouse

Maandag 9 mei 2016 — In de 18e uitgave van architectuurmagazine Report staat Parijs centraal. De groeiende bevolking van de Franse hoofdstad in combinatie met het gebrek aan ruimte, vraagt om grote stedelijke ontwikkelingen zoals bij de herbestemming van Macdonald Warehouse.

Parijs spreekt tot de verbeelding van mensen over de hele wereld. Het is een van de meest bezochte steden ter wereld. 

Na de schokkende terreuraanslagen in november 2015 worden er grote inspanningen geleverd om ervoor te zorgen dat de Lichtstad een levendige en multiculturele omgeving blijft die kijkt naar de toekomst. Parijs staat aan het begin van een overgang naar een ''gedeelde metropool'' die een samenhang tussen het centrum en de buitenwijken zal bevorderen. De groeiende bevolking van de Franse hoofdstad in combinatie met het gebrek aan ruimte, vraagt om grote stedelijke ontwikkelingen zoals bij de herbestemming van Macdonald Warehouse.

Rijksbouwmeester Alkemade 

Macdonald Warehouse, met 617 meter het langste logistieke gebouw van Parijs, verandert in een nieuw microstedelijk complex met 1126 woningen, kantoren, scholen en winkels. Onder leiding van de Nederlandse rijksbouwmeester Floris Alkemade, zal ‘Paris Nord-Est’ transformeren van een verwaarloosd gebied in een dynamische en aantrekkelijke wijk.

Andere projecten

Niet alleen Parijs komt aan bod. Er zijn ook uitgebreide projectomschrijvingen van:

  • Dominion Tower, een ontwerp van Zaha Hadid Architects, Moskou, Rusland
  • Crystal, een ontwerp van Atelier 15, Praag, Tjechie
  • Joie de vivre woning, een ontwerp van Carclay Home Design, Portland, Oregon (USA)

Report is beschikbaar in print en online te lezen via: https://www.reynaers.com/sites/default/files/public/reports/report18-nl/index.html 

 

Cover Report 18 NL
Mac Donald Warehouse Parijs in Reynaers Report 18