MVO: Balans en synergie tussen people, planet èn profit

MVO: Balans en synergie tussen people, planet èn profit

Together for Better in de praktijk

Dinsdag 17 maart 2015 — Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is bij Reynaers in het beleid verankerd en dat past uitstekend bij het bedrijfsmotto Together for Better. Directeur Edgar van Ginkel vertelt: “’de toenemende aandacht die Reynaers heeft voor MVO is niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor onze partners, zoals architecten, investeerders, opdrachtgevers, aannemers en leveranciers. De afgelopen jaren hebben we vele maatregelen genomen die niet alleen tot besparingen leiden op bijvoorbeeld energie en afval, maar ook positieve gevolgen hebben voor onze medewerkers, partners en bedrijfsresultaten. Dat is ook de kern van ons MVO-beleid: een stevige balans en synergie tussen People, Planet èn Profit.”

Bedrijven die structureel investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben een voorsprong ten opzichte van bedrijven die dat niet doen. De toenemende druk op het klimaat, de schaarste aan grondstoffen, maar ook andere omstandigheden zoals de economische crisis, zorgen ervoor dat steeds meer bedrijven zich bewust worden van hun verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu. Bovendien zorgt een eerlijk en goed MVO-beleid ervoor dat deze bedrijven zich kunnen onderscheiden en hun concurrentiekracht kunnen vergroten.

BALANS EN SYNERGIE TUSSEN PEOPLE, PLANET ÈN PROFIT
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is bij Reynaers in het beleid verankerd en dat past uitstekend bij het bedrijfsmotto Together for Better. Directeur Edgar van Ginkel vertelt: “’de toenemende aandacht die Reynaers heeft voor MVO is niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor onze partners, zoals architecten, investeerders, opdrachtgevers, aannemers en leveranciers. De afgelopen jaren hebben we vele maatregelen genomen die niet alleen tot besparingen leiden op bijvoorbeeld energie en afval, maar ook positieve gevolgen hebben voor onze medewerkers, partners en bedrijfsresultaten. Dat is ook de kern van ons MVO-beleid: een stevige balans en synergie tussen People, Planet èn Profit.”

AMBITIE
Reynaers onderneemt al klimaatneutraal, maar de ambitie is nog groter. Van Ginkel: ‘’We willen onze CO2-uitstoot de komende drie jaar steeds met 5 % verlagen. Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van een klimaatneutraal product dat we binnen een jaar willen introduceren.’’

RESULTAAT
Er gebeurt al veel op uiteenlopende gebieden zoals efficiënter produceren, verminderen van het energieverbruik, toepassen van duurzame, recyclebare materialen, verbeteren van de communicatievoorzieningen en werken aan innovatieve en duurzame producten en oplossingen. Raam- en deursysteem CS 68 en schuifsysteem CP 130, beiden toegepast bij de renovatie van 270 appartementen van wooncomplex Weezenhof in Nijmegen, ontvingen van het NIBE het DUBOkeur®. Reynaers gaat bovendien actief samenwerkingsverbanden aan met onder meer Alu Eco, Duurzaam Gebouwd en Climate Neutral Group.

MVO-DAG
Together for Better brengt Reynaers ook echt letterlijk in de praktijk. In 2014 organiseerde Reynaers samen met dochteronderneming Roval haar eerste MVO-dag. Medewerkers staken enthousiast de handen uit de mouwen bij vier maatschappelijke projecten. ‘’Medewerkers ervaren het als bijzonder om via de werkgever de kans te krijgen om op deze manier iets voor een ander te kunnen doen. Wij willen gewoon goed zorgen voor onze mensen en onze omgeving.’’ besluit Van Ginkel.

Reynaers en Roval MVO-dag op 25 september 2014

Logo Reynaers
Project Weezenhof in Nijmegen. Gerenoveerd met systemen van Reynaers die zijn voorzien van het DuboKeur.<br/>Fotografie: Hennie Raaijmakers