Istanbul in de hoofdrol in architectuurmagazine Report

Stad van contrasten centraal in 16e uitgave

Dinsdag 7 april 2015 — In de 16e uitgave van het vernieuwde architectuurmagazine Report staat Istanbul centraal. Deze Turkse metropool is een stad van contrasten: in kleur, tussen oud en nieuw en tussen oost en west. Lukt het de stad om deze te overbruggen? Architect Nevzat Sayın vertelt over zijn ontwerp voor het opvallende Lapishan Business Centre in Istanbul, een duidelijk voorbeeld van ‘contrast in kleur’.

Report is het architectuurmagazine van Reynaers dat wereldwijd verspreid wordt in zeven talen. Het magazine verschijnt twee keer per jaar. Eind vorig jaar is het magazine vernieuwd. Voortaan staat iedere uitgave een andere wereldstad centraal. Daarnaast vertellen architecten over hun projecten en wordt alvast een vooruitblik gegeven op projecten die momenteel in uitvoering zijn en de laatste innovaties.  

Istanbul
In de 16e uitgave staat Istanbul centraal. Deze Turkse metropool is een stad van contrasten: in kleur, tussen oud en nieuw en tussen oost en west. Lukt het de stad om deze te overbruggen? Architect Nevzat Sayın vertelt over zijn ontwerp voor het opvallende Lapishan Business Centre in Istanbul, een duidelijk voorbeeld van ‘contrast in kleur’.

Brandwerendheid Tivoli Vredenburg
Ook de renovatie van Tivoli Vredenburg komt uitgebreid aan bod. Architect Herman Herzberger kreeg de unieke kans om zijn eigen gebouw te renoveren. Het resultaat is zoals hij zelf zegt ‘’een stad in een stad’’, met enorme glazen etalageruiten waardoor voorbijgangers kunnen volgen wat er binnen gebeurt. De hoge brandwerende eisen speelden een belangrijke rol. Deze zijn ingevuld door gebruik te maken van vliesgevelsysteem CW 60-DRL.

Flinterdunne afscheiding met Hi-Finity
In het Spaanse Sotogrande verwerkte architect Valentin de Madariaga op een bijzondere manier schuifsysteem Hi-Finity in zijn ontwerp voor villa Casa Las Palmeras. De speciaal ontworpen deuren zijn maar liefst 5,9 meter hoog en wegen 285 kilo. De deuren vormen een flinterdunne afscheiding tussen binnen en buiten. 

Samen met leerlingen toekomstbestendige desingoplossingen bedenken voor hun school
Stasinos Mantzis, hoofdarchitect van architectenbureau Smits & Tracey, ontwierp Year 7 and 8 Centre van Thomass Carr College. ''De leerlingen al vroeg inspraak geven in het design heeft ertoe geleid dat ze zich betrokken voelen bij de nieuw gerealiseerde omgeving. Het geeft ze sterk het gevoel dat het gebouw van hun is'' legt Mantzis uit. Dit resulteerde in klaslokalen die op innovatieve wijze kunnen worden gebruikt en zowel onderling als met de tussenruimten en de tuinen buiten verbonden zijn.

 

 

 

 

Casa Las Palmeras met Reynaers Hi-Finity

Cover Reynaers Report #16
Fotografie:<br/>Thomas Carr College: Chris Matterson Photography
Fotografie: <br/><br/>Casa Las Palmeras: Claudio Caria
Fotografie: <br/><br/>Casa Las Palmeras: Claudio Caria
Fotografie: <br/><br/>Casa Las Palmeras: Claudio Caria
Fotografie: <br/><br/>Casa Las Palmeras: Claudio Caria
Fotografie: <br/><br/>Casa Las Palmeras: Claudio Caria
Fotografie: <br/><br/>Laphisan: Gurkan Akay, Nihan Pakize Karayel
Fotografie: <br/><br/>Laphisan: Gurkan Akay, Nihan Pakize Karayel
Fotografie: <br/><br/>Tivoli-Vredenburg: ArFu
Fotografie: <br/><br/>Tivoli-Vredenburg: ArFu
Reynaers logo